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Updated on 11/8/2014 (11월 8일 수정)
미네아폴리스 지역에서 햄버거를 제일 잘한다는 식당들 소문도 듣고 논평도 보고하여 저희들도 한번 시식해 보자하고 결정을 하였습니다. 저희들 식성에 따라서 선호순으로 적습니다.
In-and-Out:
(2013년 10월) 여전히 인 앤 아웃 (In-and-Out)을 따를 곳은 아직 없네요.
이 햄버거 체인점은 주로 서부에 있고 메뉴는 보통의 햄버거 집과 별 다른 것이 없습니다. 그러나 이 식당을 들리기 전에 꼭 인터넷을 찾아 보고 가세요. 메뉴판에 없는 비밀 메뉴를 시켜야 이 식당에서는 제대로 먹을 수가 있습니다. 저희들 식성에는 "동물 스타일 (animal style)"이 최고 입니다. 저희들이 켈리포니아에 갈때에는 꼭 들리는 식당이기도하구요. 아직 미네소타에는 이 식당이 없는데 아마 곧 식당 사인을 보게 되지 않을까 합니다.
메뉴에 없는 스타일:
동물 스타일 (Animal Style): 피클, 구운 양파, 사우전 아이랜드 드레싱 (Thousand Island Dressing)
프로테인 스타일 (Protein Style): 빵 대신에 레터스로 만듬
동물 스타일 감자튀김 (Animal Style Fri): 오래 튀긴 감자
My Burger (마이 버거):
세인트 루이스 팍, 미네소타 (St Louis Park, MN)
미네소타 지역 햄버거 체인점인데 수련 받던 곳 근처에 있기에 점심 시간에 들렸습니다. 실내 장식은 60년, 70년대 분위기 입니다. 켈리포니아 버거 (5불 95전)를 시켰는데 전체적 맛은 스메쉬 버거와 비슷하지만 좀 더 나은 것 같았습니다. 감자 후라이는 따뜻하게 서브된 것이 특별한 것은 없지만 맛 있게 먹었습니다.
Smashburger (스메쉬 버거):
미국 전역에 있는 햄버거 체인점인데 중서부 지역에 생겼다는 소문을 듣고 들렸습니다. 햄버거 고기를 얼리지 않은 것으로 알려져 있다고하네요. 먹어 본 햄버거는 클래식 스매쉬 (Classic Smash) 버거 ($5.99)와 스파이시 바하 스매쉬 (Spicy Baja Smash) 버거 ($6.99)인데 햄버거가 느끼하지 않고 신선한 맛이 있었습니다. 고기가 다른 집보다 얇아서 그랬는지도 모르지만요. 그리고 스파이시 바하 스매쉬 버거는 꽤 매운 맛이 있었습니다. 감자 후라이는 꼭 단 감자 후라이($2.29)를 시키십시오. 로즈마리 올리브 오일에 마늘과 함께 튀긴 것인데 맛이 색다르고 맛있었습니다. 쉐이크는 다른 분들의 평은 좋았지만 별로 특별한 것은 없었습니다.
손님들의 평들을 보면 이 체인점의 문제는 각 체인점의 획일성, 더 나아가 체인점에서도 누가 만드느냐에 따라 음식에 획일성이 없다는 것 입니다. 그렇다면 저희가 들린 날은 운이 좋았던 것 같읍니다.
Five Guys (화이브 가이즈):
공짜 음식을 좋아하신다면 제대로 찾으셨습니다. 화이브 가이는 음식을 주문하고 기다리는 동안 드시라고 껍질있는 땅콩을 줍니다. 그러나 몆 개 먹지도 못하실 거애요. 왜냐하면 주문 음식이 바로 나오기 때문이지요. 햄버거 선택은 치즈, 베이컨 또는 치즈와 베이컨 입니다. 또한 당신만의 "특별한(special)" 햄버거을 만들기 위한 8 가지의 토핑(topping)이 준비되어 있습니다. 우리가 제일 맛 있어 하는 햄버거는 "얼더웨이 (All The Way)" 햄버거인데 이것은 토핑 목록 의처음 8가지를 얹은 것입니다. 저희가 처음 이곳 햄버거를 먹어 본 곳은 필라델피아인데 미네소타에서 먹은 것은 별로 기대 이하 였습니다. 품질 관리가 문제가 아닌가 합니다.
Groveland Tap (1834 St Clair Ave St Paul 55105)
약간 맵싸한 햄버거를 먹어 보기위해 Cajun Lucy ($7.50) 을 주문했습니다. 햄버거는 괜찮은 편이었지만 특별하지는 않았습니다. 토핑과 토핑 없이 햄버거를 먹어 본 결과 제가 토핑 있는 햄버거를 좋아 한다는 것을 알았으니 저의 평은 약간 편견이 있겠습니다. 맘껏 먹을 수 있는 생선 접시는 좋은 딜이지만 칩(chip)은 더 주지 않고 생선만 더 줍니다. 생선만 계속 더 먹기란 약간 힘들런지도 모르죠. 또한 이 식당에서 잘 알려져 있는 broasted 닭은 일요일만 한다고 하여 다음 기회로 미루었습니다.
Matt's Bar: (3500 Cedar Ave S. Minneapolis 55407)
Jucy Lucy (스펠링이 잘 못 된 것 아닙니다)란 두개의 햄버거 패티 사이에 어메리칸 치즈를 넣은 것입니다. Matt's Bar와 5-8 Club이 서로 원조라고 으르렁 거리기는 하지만요. 햄버거 $5.50이면 가격은 괜찮았지만 고기가 너무 (dry)말랐습니다. 혹 고기를 너무 오래 굽지 않았나 하네요. 감자 튀김 (fry, $3.25/반 접시)은 따뜻하고 바삭 바삭한 것이 맛 있었습니다. 코카 콜라는 한 캔에 $1.65가 좀 비싸드군요. 이 식당은 전형적 동네 술집 분위기 입니다. 우리가 들린 날은 곧 자리를 잡았지만 점심이나 저녁 시간엔 꽤 기다린다고 합니다. 기다릴 장소도 없는 것이 문 옆 카운터에서 식사를 하시는 분들께 미안 하더군요. 아마 저라면 음식이 어디로 넘어가는지도 몰랐을 것입니다. 이제 "원조"를 먹어보았으니 좀 더 맛 있는 햄버거 가게를 찾아야 할 것 같군요.
The 5-8 Club: (5800 Cedar Ave. S. Minneapolis 55417)
우리는 5-8 Club은 들리지 않기로 하였습니다. 서로 "원조"라 하지만 대부분 평들이 햄버거는 Matt's Bar 와 비슷하지만 감자 튀김은 거진 다 Mat's Bar 가 더 좋다는 평 이었기 때문입니다.
The Nook (더 눅): (492 Hamline Ave S. St Paul MN 55116)
이 식당은 저희들이 햄버거 식당들을 방문할 때 화재로 문을 닫았었는데 다시 개장을 한 후 들렸습니다. Juicy Nookie 햄버거 (8불 95전)를 주문했는데 다른 식당에 비해 고기 질도 못하고 햄버거 전체의 맛도 한단계 아래 같읍니다. 이것으로 Juicy Lucy 햄버거 집 순회는 끝낼려고 합니다. 토요일 저녁에 들려 자리 날 때까지 약 30 분 기다렸고 재미있는 것은 지하에 볼링장이 있다는 것 입니다. 볼링을 하면서 자리 날 것을 기다려도 됩니다. 식당의 분위기는 동네 술집을 연상하시면 되겠습니다. 식당에 따로 주차장은 없고 길거리 주차는 행운을 빕미다.
Annie's Parlor: (313 14th Ave SE, Minneapolis)
패스트 푸드 함버거에 지치셨으면 아니즈 팔러에서 밀크세이크와 드셔보세요. 근래에는 가 본적이 없어 얼마나 변했는지는 모르겠습니다만 식사 때는 근처 대학의 학생들과 직원들로 바쁠 수 있습니다.
Casper & Runyon's Nook: (492 Hamline Ave South St Paul 55116)
화재 사고가 있은 후 다시 가게 문을 열었지만 아직 들리지를 못했습니다. 곧 평을 올리도록...
앞으로 계속 다른 곳을 들린 후 추가로 올리겠습니다.
Jucy Lucy Hamburger Patty
Juciy Lucy at The Nook |
After I have heard and read number of reviews about "best" hamburger places in Minneapolis, our family finally decided to try few selected places. In the order of our preferences (all of them are decent, but if I have to choose only one)
In-and-Out:
(Oct, 2013) No place has yet have better hamburger than In-and-Out.
This is only burger place you should do some Internet research before you go. Their menu is similar to any other burger joints, but the "secret" menu is the one you should try. Most of time, we order the burger as "animal style" and it is best for our taste. We always stop at In-and-Out whenever we visit California. So far, we only found In-and-Out in California and some of western states, but I am sure we will see the sign in our town near future.
Secret Menu:
Animal Style: pickle, fried onion, Thousand Island Dressing
Protein Style: Wrap with lettuce instead of bread
Animal Style Fries: Well-done Fries
My Burger:
St Louis Park, MN
This is a chain burger house in Minnesota. I decided to try it since there was one near the place I had a training class. The interior design was something out of 1960 or 1970. I ordered California burger ($6.95) and the overall taste was similar to that of Smashburger, but it was a little better. The fries were served hot and was good even though nothing was special compared to other places.
Smashburger:
This is another national chain burger house. We heard they opened in the mid-west while visiting California and decided to try it. They are known for using never frozen meat patties. We have tried Classic Smash burger ($5.99) and Spicy Baja Smash burger ($6.99) and the burgers were less oily and more fresh taste. Maybe, the thinner beef patty than other burger places may contribute the fresh taste. Spicy Baja Smash is really spicy as the name indicated. We strongly recommend the Sweet Potato Fries. They are toasted in Rosemary, olive oil with garlic and are quite different. Shake ($3.99) had good reviews from other guests, but it was nothing special.
Also, other reviews indicated the uniformity problem among the chains, worse even at the same store depending on the cook. Maybe we were lucky on our visit.
If you like free food, they provide shell-on peanuts to snack while you wait. But, you don't have much time to snack on peanuts because you get your order fast. The selection of hamburger is with cheese, with bacon, or with cheese and bacon. But they have number of toppings you can order to make the "special" burger. It was a good burger experience. An "All The Way" burger will be served with first 8 toppings on their topping list. We have tried Five Guys in Minnesota and it was not as good as we had in Philadelphia. Maybe, quality control problem?
Groveland Tap: (1834 St Clair Ave. St Paul, 55105)
We wanted to try the spicy burger and we ordered Cajun Lucy($7.50). It was decent, but nothing special. The review may be somewhat biased since I found that I like the burger with some toppings after trying with and without. Side note: "All you can eat fish & chips" was a good deal, but they only give you additional fishes (Unless you saved some chips, all you will be eating is the fried fishes.). We could not try the broasted chicken since it is available on Sunday only.
Matt's Bar: (3500 Cedar Ave S. Minneapolis 55407)
The Jucy Lucy (not a misspelling) is served with the American cheese between the meat patties. The hamburger at $5.50 is reasonable price, but the burger was a little dry (possibly over cooked) on our visit. Also there is no toppings for the burger.The fries ($3.25, half order) was good and served hot and crispy. The soda is a little expensive at $1.65 for a single can. The place looks like a typical neighborhood bar. Even though we got the table without wait, it could be a long wait depending on the time of your visit and there is no place for wait. I felt sorry for people who is having the dinner at the bar stool near the entrance door. For me, I would be very uncomfortable eating my dinner with all these people standing next to me. I now have tried the "original" and I will go some place else for the better.
The 5-8 Club: (5800 Cedar Ave. S. Minneapolis 55417)
We did not try the 5-8 Club since most of reviews put their burger at the same level as Matt's Bar and fries at Matt's Bar got consistently better mark than the 5-8 Club.
The Nook (더 눅): (492 Hamline Ave S. St Paul MN 55116)
This restaurant was closed because of the fire when we were making the round for Juicy Lucy. We heard it is reopened and finally had a chance to stop by. We tried Juicy Nookie Burger ($8.95). The beef was not as good as other restaurants and overall taste was also one notch lower than others. We think this would be the last place to stop for Juicy Lucy. For a dinner in the Saturday evening, it was about 30 minute wait for the table. One interesting about the place is that you could wait for the table while bowling in the basement. The ambience is that of corner pub. There was no off street parking and the street parking si not as bad as other places.
Annie's Parlor: (313 14th Ave SE, Minneapolis)
If you are tired of fast food hamburger, this may be the place to have the hamburger with the shake. The place could get busy during the lunch or dinner time with student crowd. I am not sure how much it changed since it has been some time since the last visit.
Casper & Runyon's Nook: (492 Hamline Ave South St Paul 55116)
We have not been at this place since they reopened after the fire damaged the store.
Plan to update this article as we try more places.
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